Dakizuenez, aurten ere ekin diogu konposta lortzeko lanari. Helburu
hori buruan, Zientzia mintegikoek jantokiko fruta-azalen bilketa antolatu dute;
hemen duzue haien blogean ikusgai:
Baina,
bada gehiago ere. Gero eta zabor gutxiago sortzeko asmoz, bi konpostagai berri
ditugu. Alde batetik, kafe hondarrak. Irakasleen kafe makinak poltsa bete kafe
hondar uzten du hamabostero. Hondar horiek lehengai ezin hobeak dira konposta
lortzeko. Bestetik, eskuzapi zuriak ere hasi gara konpostatzen, materia
hezearen eta lehorraren arteko oreka mantentzen laguntzen baitute. Horrela,
gutxiago kutsatu eta gehiago konpostatuko dugu.
Eta, gainera, gela egonkorreko ikasleek kartulina eder hau egin digute, txoko berdean jartzeko:
Eskerrik asko denoi, lan ederra egiten ari zarete eta!
No hay comentarios:
Publicar un comentario